FOA: Endnu en konkurs i hjemmeplejen

Det haster mere end nogensinde med at finde løsninger til at forhindre konkurser i den private del af plejesektoren. Det mener FOA, efter endnu en privat plejevirksomhed i dag gik konkurs i Nordjylland.

232 borgere og et stort antal ansatte er kastet ud i usikkerhed, efter at den private plejevirksomhed Gurlis Rengøring & Pleje i dag gik konkurs.

Sagen tydeliggør ifølge FOAs forbundsformand, at der er behov for retningslinjer, der sikrer ordnede forhold i den private del af plejesektoren.

Ellers risikerer man at underminere den danske ældrepleje, advarer Dennis Kristensen:

”Det er en trist nyhed, der understreger behovet for, at kommunerne får nogle klare anbefalinger og retningslinjer om, hvordan de skal håndtere de private leverandører af ældrepleje.”

”Taberne i de her konkurser er altid de svage ældre borgere og de ansatte. Hvis der ikke sker noget snart, vil antallet af konkurser vedblive med at stige og stige,” siger Dennis Kristensen.

Så sent som i sidste måned gik først Bonderosen og siden Tryghedsplejen konkurs. De to virksomheder havde tilsammen omkring 720 borgere og over 150 ansatte.

For tiden diskuterer FOA anbefalinger til at forhindre konkurser i hjemmeplejen sammen med de private arbejdsgiverorganisationer DI og DE. Ifølge Dennis Kristensen er det afgørende, at kommuner på en række områder udviser rettidig omhu.

”Kommunerne er nødt til at undersøge virksomhedernes økonomiske soliditet. De skal afvise urealistisk lave tilbud på ældrepleje og gå efter kvaliteten i stedet for at jagte besparelser ved bl.a. at skabe konkurrence på løn- og ansættelsesforhold,” siger Dennis Kristensen.

Vigtigheden af, at kommunerne har et beredskab, før konkurser indtræffer, understreges ifølge forbundsformanden af den seneste konkurs i Gurlis Rengøring & Pleje. I kommunens pressemeddelelse om sagen oplyser Brønderslev, at de er i øjeblikket i gang med at skaffe sig oplysninger om, hvordan Gurlis Rengøring & Pleje har håndteret opgaverne i praksis.

”Indtil der er fuldt overblik herover, kan der opstå forsinkelser i levering af ydelser til borgerne,” skriver kommunen.

Kontaktinformation:
Dennis Kristensen, forbundsformand, FOA

Del dette :
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × four =