FOA: Gode velfærds-takter i S-udspil

Velfærden og den offentlige sektor er forudsætningen for et retfærdigt Danmark, lyder det Socialdemokratiet i partiets nye 2025-plan. Det hilser FOA velkommen med stor tilfredshed.

Regeringen vil frem mod 2025 fastfryse antallet af offentligt ansatte på det niveau, som Danmark er nået ned på under den økonomiske krise. Danske kommuner har i den periode nedlagt op mod 37.000 stillinger.

”Derfor er jeg rigtig glad for, at Socialdemokratiet, i modsætning til regeringen, vil styrke blandt andet børneområdet og ældreområdet, hvor alle fremskrivninger viser, at vi vil se en betydelig vækst i de kommende år. Hvis ikke antallet af ansatte må vokse, så vil flere børn og ældre skulle deles om det samme antal pædagoger, pædagogmedhjælpere, dagplejere og social- og sundhedshjælpere og -assistenter. Og det vil naturligvis betyde mindre tid til det enkelte barn og den enkelte ældre,” siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Han peger også på, at det er godt, at Socialdemokratiet vil prioritere sundhedsvæsenet, som i denne tid gennemfører masseafskedigelser.

”Og så er jeg især glad for, at Socialdemokratiet vil tage fat på den stigende ulighed i Danmark, herunder ikke mindst uligheden mellem højtuddannede og ufaglærte i levealder og antallet af gode leveår som pensionist,” siger Dennis Kristensen.

Partiet lægger også op til at sætte fokus på de offentligt ansattes faglighed og stolthed:

”Faktisk er det præcist det budskab, som de offentligt ansatte hungrer efter, når de med tungen ud af halsen iler fra det ene barn, den ene patient, den ene elev, den ene ældre og så hen til den anden. Partiet har fuldstændig ret i, at det signalerer mistillid, og betyder spild af medarbejdernes tid og forringelse af velfærden.”

”Velfærd koster. Højere kvalitet fås ikke for den halve pris. Derfor er det rigtigt, at Socialdemokratiet afviser nedsættelser af personskatten. Vi har i forvejen mistet alt for mange velfærdskroner ved tidligere skattelettelser,” siger Dennis Kristensen.

Kontaktinformation:
Dennis Kristensen, forbundsformand, FOA

Del dette :
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen + 15 =