Endnu en konkurs i hjemmeplejen: Der tegner sig et trist mønster

Listen over konkurser i hjemmeplejen blev i dag 328 borgere længere, da det private hjemmeplejefirma IMS Service i Frederikshavn gik konkurs.

Nordjylland er ramt af en ny pleje-konkurs. Og igen sker det lige op til en weekend, hvor situationen for plejekrævende ældre kan være særlig kritisk.

Det private hjemmeplejefirma IMS Service har indgivet konkursbegæring til retten i Hjørring. Dermed er 328 borgere i Frederikshavn Kommune kastet ud i den traditionelle usikkerhed om de får deres hjemmehjælp eller ej.

Den seneste konkurs kan føjes til en voksende liste over konkurser i den private del af hjemmeplejen, hvor omkring 8.200 borgere ifølge FOAs optælling har været berørt af konkurser siden februar 2014.

”Det her rammer både borgere og ansatte meget hårdt. Derfor er vi nødt til at få nogle nye retningslinjer for udbud af privat ældrepleje, der kan stoppe, hvad efterhånden kan betegnes som en epidemi,” mener forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.

Det er ikke mere end en måned siden først Bonderosen, så Tryghedsplejen og siden Gurlis Rengøring & Pleje gik konkurs. Forbundsformanden mener, at der efterhånden tegner sig et mønster:

”Det sker meget tit omkring månedsskiftet, når der skal udbetales løn. Det taler tydeligt for, at kommunerne må og skal have vished for, at der virkelig er den økonomiske soliditet i disse private plejevirksomheder,” siger Dennis Kristensen.

Frederikshavn kommune overtager nu ansvaret for hjemmehjælp.

”Desværre ser vi meget ofte, at den praktiske hjælp bortprioriteres i disse situationer. Og vi ser, at kommunerne får betragtelige ekstraudgifter som følge af den ekstraordinære opgave. Alle bør efterhånden kunne se, at det kan gøres bedre,” mener Dennis Kristensen.

Nordjylland har før været ramt af konkursbølgen i den private hjemmepleje. Der føres aktuelt stadig sag om lønudbetalingerne fra det meget store private firma Kærkommen, der gik konkurs i foråret. Konkursen i Gurlis Rengøring & Pleje ramte også Nordjylland.

Kontaktinformation:
Dennis Kristensen, forbundsformand, FOA

Del dette :
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − twelve =