Kategoriarkiv: Folketingsvalg

FOA: Skæbnesvangert nyt regeringsgrundlag

Det bliver især offentligt ansatte, der må betale regningen, hvis regeringens nye regeringsgrundlag også føres ud i livet, mener FOA.

“Det nye grundlag risikerer at blive skæbnesvangert. Med udsigten til reel minusvækst. Med udsigten til at skulle arbejde længere. Med forslaget om en ny form for omprioriteringsbidrag. Og med beskeden om, at det offentlige skal fylde klart mindre. Det er barskt – formentlig også det meste barske, vi nogensinde i nyere tid har hørt fra en regering i Danmark,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Regeringen svigter de arbejdsløse

Selvom regeringens finanslovsforslag lover flere penge til sundhed og unavngivne velfærdsforbedringer, så er det rystende, at regeringen nægter at hjælpe de tusindvis af mennesker, der er kommet i klemme i det forringede dagpengesystem. Det mener FOAs formand.

Mere end 40.000 mennesker har mistet retten til deres dagpenge og står i en økonomisk svær situation. Alligevel nægter regeringen at hjælpe.

”Vi har medlemmer, der må sælge deres bolig, for at få det til at hænge sammen. Og medlemmer, der ikke kan sende deres børn på hyttetur, fordi det koster 300 kroner. Det gør et stort indtryk på mig at høre om, og jeg kan ikke forstå, at det ikke også gør indtryk på regeringen,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.

Han opfordrer derfor politikerne til at revurdere dagpengereglerne, så tusindvis af mennesker ikke mister deres dagpenge.

”Genoptjeningsretten bør forkortes og de supplerende dagpenge forlænges, så man kan få dagpenge igen efter at have haft vikariater. Og man bør også kunne genoptjene dagpengene ved at deltage i jobrotation eller have et løntilskudsjob. Det er fuldstændigt urimeligt at mennesker, der står op hver morgen og passer et arbejde, ikke efterfølgende bliver berettiget til dagpenge,” siger Dennis Kristensen.

Han roser, at finanslovsforslagets sundhedsudspil er et skridt i den rigtige retning i forhold til at fjerne ulighed i sundhed. Men han understreger samtidig, at der må gøres noget ved de voldsomme overbelægninger, der i dag er på hospitalerne.

”Hvis de fem milliarder over tre år skal kunne mærkes som forbedringer i sundhedsvæsenet, så må man også se på, hvad der kan gøres ved overbelægningerne,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Det er rigtigt positivt, at regeringen afsætter 1½ milliard til velfærdsforbedringer og sikrer en lille stigning i det offentlige forbrug. Men hvis der skal blive tale om ægte velfærdsforbedringer, skal kommunerne i modsætning til i dag bruge de penge, der bliver afsat til dem. Ellers sker der det samme som ved ældremilliarden, hvor pengene havnede i et hul skabt af kommunernes besparelser,” siger Dennis Kristensen.

Kontaktinformation:
Dennis Kristensen, forbundsformand, FOA

Del dette :
Share

Hvad er borgmestrene bange for?

Skal borgmestre virkelig godkende politikerbesøg på de offentlige arbejdspladser? Nej, mener FOA.

Det er en meget uheldig tendens, når borgmestre i Greve og Roskilde personligt vil godkende besøg fra folketingspolitikere eller ministre, der vil se virkeligheden på eksempelvis et plejehjem.

Det mener sektorformand Karen Stæhr, FOA. Hun reagerer på Berlingskes artikel om, at flere borgmestre vil have ret til at godkende politiske besøg. Det kan betyde, at politikerne venter i månedsvis på tilladelse.

”Det er forstemmende. På den ene side kritiserer man ofte politikerne på Christiansborg for at være distanceret fra virkeligheden. På den anden side må de ikke få adgang til at se, hvordan tingene ser ud,” siger Karen Stæhr.

Blandt andet fortæller tidligere sundhedsminister Astrid Kragh (S) til Berlingske, hvordan hun måtte vente i månedsvis på tilladelse til at besøge et erhvervscenter og flere andre institutioner, fordi det skulle godkendes af borgmesteren.

Det rejser også et spørgsmål om, hvad det egentlig betyder, når et besøg skal sanktioneres af borgmesteren, mener Karen Stæhr:

”Det er bestemt ikke befordrende for den fri tone, at alt skal igennem en borgmester.”

Karen Stæhr frygter, at landspolitikerne bliver holdt to skridt væk fra at kende virkeligheden. Samtidig undrer hun sig over, at borgmestrene ikke tør overlade beslutninger om eventuelle politiker-besøg til de enkelte arbejdspladser.

”Hvad er borgmestrene så bange for? Ledere og medarbejdere vil gerne vise deres arbejdsplads frem og bidrage med viden. Både om det, der virker godt, men også om forbedringer. Og de er fuldt ud i stand til at træffe beslutninger om, hvorvidt der skal komme besøg. Herunder om det er i beboernes interesse. Når borgmestrene blander sig, lugter det langt væk af forsøg på kontrol,” siger Karen Stæhr.

Og når medlemmer af Folketinget ikke får adgang, bliver det i høj grad medierne, der tegner billedet af, hvordan tingene foregår på landets offentlige arbejdspladser.

”Medierne er domineret af de spektakulære historier. De små historier om hverdag og ting, der fungerer. Dem hører vi ikke om. Resultatet er et skævt billede af virkeligheden. Det et rigtig skidt grundlag, som de folkevalgte skal danne visioner og politik ud fra,” siger Karen Stæhr.

Kontaktinformation:
Karen Stæhr, Sektorformand, FOA

Del dette :
Share

Et tilbud rejsekongen ikke kan afslå

Et internt notat er tilsyneladene kommet EB i hende, der sådan set bekræfter de bange anelser, den nederste del af det danske samfund har haft.

Nemlig at der i foråret kommer en række, sandsynligvis fire, større  forlig i løbet at foråret – hvor den blå blokpolitik reelt er genindført.

Venstrefløjen insisterer jo stadig på at betragte borgerne i dette land som mennesker og ikke bare en ressource, på lige fod med de råvarer som fabrikkerne producerer værdifulde eksportvarer af. Man kan jo slet ikke tale med den slags mennesker. Slet ikke hvis man skal have sig et fedt job efter denne regeringsperiode, hvor slaget om magten allererede ser ud til at være tabt.

En tabel med overskriften “Finansieringsbidrag til Vækstudspil” fortæller at der er mellem 400-600 millioner kroner at hente hvert år fra 2015 til 2020 ved en beskæftigelsesreform.

Ligeledes viser notatet at denne besparelse skal være med til at forsøde erhvervslivets tilværelse. Netop en manøvre som Venstres almægtige formand har turneret rundt med og som statsministeriet ligeledes har taget skarpt afstand fra.

Man må jo passe godt på erhvervslivet – godt nok er overskudsgraden historisk, pengekasserne bugner i erhvervslivet. I et land der bugner af engagerede, højtkvalificerede, højt uddannede medarbejdere, på et af de mest fleksible arbejdsmarkeder i verden og i udlandet betragtes som et udemærket skattely, hvor omkring 23% af landets firmaer skat og resten på forskellig vis snor sig udenom. Men der er stadig krise og erhvervslivets biddrag via de famøse pengeklubber, skal jo betales tilbage.

Del dette :
Share

Ingen taburet til det Danske Folkeparti

Først var statsfilisteren ude at erklære at der ikke var plads til bogstavet O i Bogstavkombinationen for den kommende borgerlige regering – igen.

Nu har den konservative formand så været ude med nogenlunde den samme smøre, som sidste gang – DFs indflydelse skal bekæmpes og begrænses.

Vi ved ganske udemærket godt at hvis VK kan undgå at dele magten med O, så gør de det. O er for dem et nødvendigt onde – noget der giver dem muligheden for at indføre de indgreb der er nødvendige for at få nedlagt det, de betragter som den socialdemokratiske velfærdsstat.

Det gode er så at O, næsten desperat, er klar til at sælge ud af hvad som helst for at opnå den indflydelse og renhedsfaktor, der kvalificerer dem til en plads i regeringen – og deres vælgere følger blindt med – for de får jo noget for det.

Men Lars&Lars – i ved ganske godt at så længe at O har den vare som i hungrer efter. Nemlig de lidt over tyve mandater, som i har behov for – for at kunne få nedlagt det, i betragter som den socialdemokratiske velfærdsstat. Så hænger i på bavianen og det ved O lige så vel som jer selv.

Dette er tilsyneladende et tilbagevendene cirkus i forbindelse med hver evige eneste valgkamp. Statsfilisteren siger at O ikke har nogen plads i en fremtidig borgerlig regering og den konservative formand bakker op og går endnu et skridt videre ved at slå sig op på at ville begrænse O’s indflydelse.

Derefter svarer O : “Det skal vi nok selv bestemme” og i sidste ende ender det med at O kommer til at stå udenfor – til gengæld for at kunne kontrollerere de fleste af regeringens handlinger.

For til syvende og sidst er de nødt til hver især at finde sig i de andre, selvom det eneste der i sidste ende binder dem sammen er hungren efter magt.

Dermed ikke sagt at VK ikke får ting igennem, da de ganske godt ved at O i realiteten aldrig kunne finde på at vælte en borgerlig regering, selvom det i sagen omkring B103 var ganske tæt på – Regeringen var rent faktisk i mindretal – da de af hensyn til et de-facto monopol gjorde sit bedste for at spænde ben for brugen frie formater i det offentlige.

Denne gang er det dog lidt anderledes – skulle man da mene. Da O har leveret mandaterne til VKs våde drøm. Tilintetgørelsen af et af de største tilbageblevne symboler på den socialdemokratiske velfærdsstat – nemlig efterlønnen og som i stor udstrækning rammer deres egne vælgere.

Men mon ikke at det efter et eventuelt successfuldt valgt atter ville være business-as-usual. Men alligevel skal vi hver gang trækkes igennem det samme tåbelige cirkus.

Del dette :
Share

Billedhuggerne

I den tid der er gået siden OVK kom til magten, for omkring et årti siden. Har man slået sig op på lov og orden, tough-on-crime, nultolerance over for lovovertrædelser og standardformelen har været strengere straffe, hver eneste gang. Især sådan noget som opretholdelse af ophavsrettigheder har været en mærkesag og jagten på pirater er blevet intensiveret.

Derfor er det med stor morskab at kunne se regeringspartiet Venstre lige præcis falde over deres egne ben, ved at benytte fotos til deres stort anlagte negative anti-SSF valgkampagne, som de simpelthen har tyvstjålet. En lille sag der blussede op da fotografen trak en advokat og krævede kampagnen stoppet.

Det er en ret pinlig situation, der ikke er blevet bedre af at de fotos som de brugte som erstatning også viste sig at have rettighedsproblemer, da fotografen af disse ligeledes trak en advokat og krævede kampagnen stoppet. De er så nu blevet erstattet af træ-siluetter.

Hele denne sag er således gået fra en pinlig fejl til et problem, da Venstres håndtering af hele denne sag viser en skødesløshed og ligegyldighed overfor ophavsrettigheder – noget der ellers har været en mærkesag for dem – men de føler sig åbenbart hævet over loven.

Derved kan man spekulere lidt over hvilke andre love denne “Tough-on-crime” regering ser stort på. Lagt sammen med en meget negativ kampagne, der kammer over i sådan en grad at det ligner satire – kan det ende som et troværdighedsproblem i forhold til vælgerne.

Del dette :
Share