Kategoriarkiv: Arbejdsmarked

FOA: Skæbnesvangert nyt regeringsgrundlag

Det bliver især offentligt ansatte, der må betale regningen, hvis regeringens nye regeringsgrundlag også føres ud i livet, mener FOA.

“Det nye grundlag risikerer at blive skæbnesvangert. Med udsigten til reel minusvækst. Med udsigten til at skulle arbejde længere. Med forslaget om en ny form for omprioriteringsbidrag. Og med beskeden om, at det offentlige skal fylde klart mindre. Det er barskt – formentlig også det meste barske, vi nogensinde i nyere tid har hørt fra en regering i Danmark,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Dagpengereform er en skuffelse

Aftale om et nyt dagpengesystem er et klokkeklart løftebrud, mener FOA, der kritiserer aftalen på en række områder.

”Det er en kæmpe skuffelse. Nu sender man regninger for en politisk fadæse videre til de ledige.”
Læs resten

Del dette :
Share

FOA om dagpenge: Tre skridt frem – og tre tilbage

Der er forbedringer, og de fortjener roser. Men der er også store tidsler i dagpengekommissionens nye rapport, og de bør fjernes hurtigst muligt. Sådan konkluderer FOA på baggrund af de nye anbefalinger fra dagpengekommissionen.

”Det er svært entydigt at glæde sig over forslagene til forbedringer, for der er igen nye forringelser – først og fremmest forslaget om at de ledige igen-igen skal betale for politikernes fadæser i 2010. Denne gang sker det med forslaget om indførelse af karensdage, der risikerer at koste den enkelte ledige over 6.600 kroner om året,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: DIs reformplaner skaber kun mere ulighed

DI har en 2025-plan for Danmark med lavere skat til de rigeste og højere pensionsalder. Det går hårdest ud over de fattigste. Det er den helt gale vej at gå, mener FOA.

DI præsenterer i dag en 2025-plan, der ifølge DI vil skabe tusinder af jobs og masser af milliarder til samfundet. Det er dog de sædvanlige fugle på taget i form af modelberegnede ”fantasi-liarder”, men planens konkrete forslag behøver man ikke økonomernes model-regnemaskiner for at forudse konsekvenserne af. De vil øge uligheden i Danmark.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Kontanthjælpen er udhulet – gør ikke det samme med dagpengene

Ny rapport fra Rockwool Fonden viser, at kontanthjælpen støt er blevet mindre værd gennem de sidste 25 år, og at det er blevet sværere at komme ud af systemet. FOA advarer mod også at udhule dagpengesystemet.

I 1988 fik en enlig på kontanthjælp 38 % af gennemsnitslønnen udbetalt, i 2012 var det faldet til lige under en tredjedel. Det viser en ny stor undersøgelse fra Rockwool Fonden. Samtidig bliver flere og flere hængende på kontanthjælpen, når de først er endt på ydelsen, og der er også over årene blevet flere fattige blandt modtagerne af kontanthjælp.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Varme hænder erstattes af piller

Den nye aftale om regionernes økonomi betyder afskedigelser i regionerne.

Regionerne får råd til at dække de stigende medicinudgifter. Til gengæld vil man se masseafskedigelser, og aftalen giver ikke penge til flere behandlinger og bedre pleje.

Sådan lyder FOAs analyse af den nye aftale om regionernes økonomi for 2016.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Sygedagpengereformens ulighed må stoppes

Søren Hedegaard flyttede 20 km fra Thisted til Struer. Det blev han ikke rask af, men Struer kommune fjernede alligevel hans sygedagpenge. Uligheden som følger af sygedagpengereformen fra 2014 må stoppes nu, mener FOA.

Fagbladet FOA kan i dag fortælle om den vestjyske Sosu-hjælper Søren Hedegaard. Han flyttede 1. juni fra Thisted til Struer kommune for at komme tættere på sin mor og omgangskreds.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Regeringsgrundlag skuffer fagbevægelsen

Der kommer ikke mere velfærd ud af hverken skattestop, lavere kontanthjælp eller sænkelse af topskatten med fem procentpoint, mener FOAs formand, der kvitterer for indbydelsen til trepartsforhandlinger.

Valgets tale var et udpræget fokus på velfærd. Derfor skuffer det nye regeringsgrundlag, mener FOA, selv om retorikken er blødt op i regeringsgrundlaget, og der nu følger trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og lønmodtagere.
Læs resten

Del dette :
Share

Konservativ jagt på arbejdsløse vil ramme FOA-medlemmer hårdt

De Konservative har i dag tonet rent flag – der skal loft over kontanthjælpen, og der skal ”fordomsfrit” diskuteres, hvor små dagpengene skal være efter valget. Det vil kun give flere fattige, både blandt danskere med og uden arbejde, mener FOA

Minimum 3000 kroners forskel på et lavt lønnet job og kontanthjælpen og maksimalt 80 procent af lønnen i dagpenge. Sådan lyder forslagene fra de Konservative i flere medier i dag, men forslagene har en voldsom social slagside. De vil ramme de lavestlønnede både på overførselsindkomsterne, hvis de bliver arbejdsløse, og med tiden også på deres løn, hvis de er i arbejde.
Læs resten

Del dette :
Share