Kategoriarkiv: Privatisering

Endnu en konkurs i hjemmeplejen: Der tegner sig et trist mønster

Listen over konkurser i hjemmeplejen blev i dag 328 borgere længere, da det private hjemmeplejefirma IMS Service i Frederikshavn gik konkurs.

Nordjylland er ramt af en ny pleje-konkurs. Og igen sker det lige op til en weekend, hvor situationen for plejekrævende ældre kan være særlig kritisk.

Det private hjemmeplejefirma IMS Service har indgivet konkursbegæring til retten i Hjørring. Dermed er 328 borgere i Frederikshavn Kommune kastet ud i den traditionelle usikkerhed om de får deres hjemmehjælp eller ej.
Læs resten

Del dette :
Share

Ny forskning: Privat hjemmehjælp giver højere pris

Konkurrence fra det private har været opreklameret. Ny forskning viser, at private øger omkostningerne på fritvalgsområdet.

Vi hører ofte, at konkurrence fra private, giver lavere priser i det offentlige. Men sådan hænger tingene ikke altid sammen, når det handler om hjemmehjælp.

Ifølge en ny analyse fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA), er det blevet dyrere for kommunerne at have den såkaldte fritvalgsmodel, hvor virksomheder bliver godkendt af kommunen, og borgerne så kan vælge en privat leverandør i stedet for det offentlige tilbud.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Tidlig jobdebut skal give ret til 4 års tidligere pension

Snart skal partierne bag pensionsreformerne fra 2006 og 2011 afgøre, om pensionsalderen fortsat skal stige. FOA mener, de bør differentiere pensionsalderen med op til fire år på sigt.

Pensionsalderen stiger drastisk over de kommende år. Danskere i 40’erne kan se frem til at skulle blive i jobbet indtil de er 68, 69 eller 70 år gamle. Det er resultatet af velfærdsforliget fra 2006 og tilbagetrækningsreformen fra 2011. I dag offentliggør FOA e-bogen ”Kampen om seniorårene”, hvor den kendte journalist og debattør Lars Olsen gennemgår reformerne og dokumenterer, at den hastigt stigende pensionsalder har en alvorlig social slagside.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Endnu en konkurs i hjemmeplejen

Det haster mere end nogensinde med at finde løsninger til at forhindre konkurser i den private del af plejesektoren. Det mener FOA, efter endnu en privat plejevirksomhed i dag gik konkurs i Nordjylland.

232 borgere og et stort antal ansatte er kastet ud i usikkerhed, efter at den private plejevirksomhed Gurlis Rengøring & Pleje i dag gik konkurs.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Konkursbølge kan undgås

Konkursbølgen i plejesektoren kan undgås, hvis der indføres håndfaste krav til virksomhedernes økonomiske polstring, før de får tilladelse til at udøve pleje og omsorg over for ældre. Det mener FOA.

Lige op til weekenden gik firmaet Tryghedsplejen konkurs. Og i sidste uge var det det store nordsjællandske firma Bonderosen, der krakkede. Alle økonomiske alarmklokker har ringet i månedsvis i selskaberne, men der eksisterer ingen krav om et økonomisk fundament for virksomhederne, så der er sikkerhed for blandt andet løn, pension, skat og moms.
Læs resten

Del dette :
Share

Plejekonkurs igen: Tryghedsplejen giver op i 11 kommuner

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen, der yder hjemmehjælp i 11 kommuner, går nu også konkurs. Konkursen sker på det værst tænkelige tidspunkt: Lige op til en weekend, hvor mange ældre er afhængige af deres hjemmehjælp. Den følger samtidig i hælene på konkursen i firmaet Bonderosen i Nordsjælland tidligere på ugen.

Konkursen berører ældre i Assens, Odense, Ballerup Rødovre, Albertslund, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Køge, Lejre og Roskilde kommuner.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA varsler konflikt mod privat børnepasnings-kæde

FOA varsler nu konflikt mod den københavnske børnepasnings-kæde Tinytots. Timelønninger ned til 80 kroner i timen er baggrunden for, at virksomheden nu mødes med både strejke og blokade.

Konflikten vil træde i kraft 1. november, hvis der ikke tegnes overenskomst om ordnede arbejdsforhold. Ingen medlemmer af FOA kan arbejde eller søge arbejde hos den private virksomhed Tinytots, der driver storbørnsordning i Københavns Kommune.
Læs resten

Del dette :
Share

Ny plejekonkurs: 450 ældre i usikker situation i Nordsjælland

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Bonderosen i Nordsjælland er begæret konkurs. 450 plejekrævende ældre i hovedsagelig Gribskov kommune er dermed havnet i en højst usikker situation på, om de kan få deres hjemmehjælp. Op mod 90 medarbejdere berøres af konkursen.

”Det bliver desværre bare ved. Vi har set konkurs efter konkurs her i 2015, og det siger i dag sig selv, at der er nødt til at komme et nyt sæt spilleregler. Markedet er voldsomt presset, og de svageste ældre med behov for omsorg og pleje er hver gang taberne,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.
Læs resten

Del dette :
Share

Kommunerne forventer færre ansatte til næste år

Næsten halvdelen af kommunerne forventer færre ansatte til næste år og må skære i serviceniveauet. Det viser en ny Epinion-undersøgelse. Nulvækstpolitikken har desværre sejret, mener FOAs formand.

Der bliver færre ansatte til at tage sig af de ældre og børnene til næste år. Næsten halvdelen af kommunerne – 43 procent – forventer nemlig, at antallet af ansatte i kommunerne vil falde i 2016. Kun 4 procent af kommunerne tror, at antallet vil stige. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for FOA.
Læs resten

Del dette :
Share