Kategoriarkiv: Bistandspolitik

FOA: Skæbnesvangert nyt regeringsgrundlag

Det bliver især offentligt ansatte, der må betale regningen, hvis regeringens nye regeringsgrundlag også føres ud i livet, mener FOA.

“Det nye grundlag risikerer at blive skæbnesvangert. Med udsigten til reel minusvækst. Med udsigten til at skulle arbejde længere. Med forslaget om en ny form for omprioriteringsbidrag. Og med beskeden om, at det offentlige skal fylde klart mindre. Det er barskt – formentlig også det meste barske, vi nogensinde i nyere tid har hørt fra en regering i Danmark,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.
Læs resten

Del dette :
Share

Jamen – der er jo penge på spil

Udviklingsminister MogensJensen fortsætter sin forgængers politik med at benytte bistandsmidler som pressionsmiddel. En fremgangsmåde der forresten også er blevet ekstremt populært indenrigspolitisk, men lad nu det ligge.

Det drejer sig om at pådutter lande i den tredje verden, vores syn på verden, demokrati og ytringsfrihed ofte kaldet demokratiske værdier.

I Mogens Jensens tilfælde drejer det sig om homoseksuelles rettigheder. Det er da også helt fint at det for en gangs skyld ikke kun drejer sig om at styrke kristne værdier, den kristene position og overklassens rettigheder, tværtimod.

Rent faktisk er denne homfobi oprindeligt blevet plantet i Afrika af europæiske missionærer og det er rabiate kristne fraktioner i de respektive  afrikanske lande, det har formået at bølle disse såkaldte anti-homo love igennem.

Problemet er nu at regeringerne og erhvervslivet i de respektive afrikanske lande nu er ved at blive så selvbevidste, at Mogens Jensens og Danidas løftede pegefingre og raslen med bistandskæderne, nu vækker uvilje. De begynder at bryde det sidste bånd til de europæiske koloniherrer. Dette sker nettop som dansk erhvervsliv har sat gang i en erhvervsoffensiv, i blandt andet disse lande, direkte igennem EUs protektionistiske toldmure.

Det betyder at nu begynder der at være penge på spil. Mogens Jensens forgænger svang jo kun bistandskæderne over lande, der ingen betydning havde for det danske erhvervsliv og som bekendte sig til en ideologi, der befinder sig på venstrefløjen.

Det bliver således spændende at følge. Vil regeringen følge den stolte danske tradition og sætte den formastelige minister i spændetrøje, for at tækkes dansk industri. Det er jo krisetider – der har aldrig været så mange millionærer, erhvervslivets overskudsgrad er historisk stor og pengekassen bugner – men der er krise.

Del dette :
Share