Kategoriarkiv: Samfund

FOA: Skæbnesvangert nyt regeringsgrundlag

Det bliver især offentligt ansatte, der må betale regningen, hvis regeringens nye regeringsgrundlag også føres ud i livet, mener FOA.

“Det nye grundlag risikerer at blive skæbnesvangert. Med udsigten til reel minusvækst. Med udsigten til at skulle arbejde længere. Med forslaget om en ny form for omprioriteringsbidrag. Og med beskeden om, at det offentlige skal fylde klart mindre. Det er barskt – formentlig også det meste barske, vi nogensinde i nyere tid har hørt fra en regering i Danmark,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Finanslov giver ingen varig velfærd

Det bliver de svageste i vores samfund, der kommer til at betale for regeringens finanslov. Det mener FOAs formand, Dennis Kristensen, der frygter, at finansloven vil øge uligheden i samfundet.

Regeringen vil afsætte midler til at lave en national handlingsplan for demens, sikre handlingsplan for ældre medicinske patienter og prioritere en bedre pleje og behandling af de svageste ældre. Alt sammen gode tiltag, der er behov for, mener FOA. Problemer er blot, at både demenshandlingsplanen og den bedre pleje af de svageste ældre skal finansieres via satspuljen.
Læs resten

Del dette :
Share

Kommunerne forventer færre ansatte til næste år

Næsten halvdelen af kommunerne forventer færre ansatte til næste år og må skære i serviceniveauet. Det viser en ny Epinion-undersøgelse. Nulvækstpolitikken har desværre sejret, mener FOAs formand.

Der bliver færre ansatte til at tage sig af de ældre og børnene til næste år. Næsten halvdelen af kommunerne – 43 procent – forventer nemlig, at antallet af ansatte i kommunerne vil falde i 2016. Kun 4 procent af kommunerne tror, at antallet vil stige. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for FOA.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: DIs reformplaner skaber kun mere ulighed

DI har en 2025-plan for Danmark med lavere skat til de rigeste og højere pensionsalder. Det går hårdest ud over de fattigste. Det er den helt gale vej at gå, mener FOA.

DI præsenterer i dag en 2025-plan, der ifølge DI vil skabe tusinder af jobs og masser af milliarder til samfundet. Det er dog de sædvanlige fugle på taget i form af modelberegnede ”fantasi-liarder”, men planens konkrete forslag behøver man ikke økonomernes model-regnemaskiner for at forudse konsekvenserne af. De vil øge uligheden i Danmark.
Læs resten

Del dette :
Share

Skolestart: Færre børn i SFO’erne

Forældre melder i stigende grad deres børn ud af SFO’er og fritidshjem, efter at skolereformen er trådt i kraft. Det viser en kortlægning, som Bureau 2000 har lavet for FOA.

Når skolesommerferien i morgen slutter, vil mængden af børn i SFO’erne mange steder være lavere end den var, da sommerferien sluttede sidste år.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Sygedagpengereformens ulighed må stoppes

Søren Hedegaard flyttede 20 km fra Thisted til Struer. Det blev han ikke rask af, men Struer kommune fjernede alligevel hans sygedagpenge. Uligheden som følger af sygedagpengereformen fra 2014 må stoppes nu, mener FOA.

Fagbladet FOA kan i dag fortælle om den vestjyske Sosu-hjælper Søren Hedegaard. Han flyttede 1. juni fra Thisted til Struer kommune for at komme tættere på sin mor og omgangskreds.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Overraskende, skuffende og uforståeligt

FOAs formand kritiserer kommuneaftalen, der nu stemmes igennem med hjælp fra oppositionen.

Forbundsformanden i FOA, Dennis Kristensen, kalder det både ”overraskende, skuffende og uforståeligt”, at V-regeringens aftale med kommunerne, der reelt vil betyde nulvækst, nu stemmes igennem med hjælp fra de partier, der i valgkampen argumenterede for vækst i den offentlige sektor.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA anbefaler midlertidigt stop for udlicitering af ældrepleje

Vi kan ikke leve med, at konkurserne vedbliver med at regne ned over ældreområdet, mener FOA. Dennis Kristensen ønsker midlertidigt stop for udlicitering, indtil konkurserne er belyst.

Siden det i 2013 blev lovligt for private udbydere af ældrepleje at konkurrere på pris, har 40 af landets 98 kommuner oplevet, at private leverandører af ældrepleje er gået konkurs. Det viser en ny opgørelse fra DR, der følger i kølvandet på et forår, hvor konkurserne har regnet ned over ældreplejen.
Læs resten

Del dette :
Share

FOA: Discount-udbud i ældreplejen rammer ældre og ansatte

Et skræk-eksempel på mislykket udlicitering i Kolding Kommune medførte dårlig omsorg for de ældre. Mange ansatte mistede jobbet i tre konkurser, der fulgte kort efter og kostede Kolding Kommune millioner af kroner.

Der er behov for politisk handling, så ældre borgere ikke bliver ofre for discount-udlicitering, fordi spare-glade kommuner lægger omsorgen for deres ældre i hænderne på de private firmaer, der lover absolut laveste priser.
Læs resten

Del dette :
Share

Konservativ jagt på arbejdsløse vil ramme FOA-medlemmer hårdt

De Konservative har i dag tonet rent flag – der skal loft over kontanthjælpen, og der skal ”fordomsfrit” diskuteres, hvor små dagpengene skal være efter valget. Det vil kun give flere fattige, både blandt danskere med og uden arbejde, mener FOA

Minimum 3000 kroners forskel på et lavt lønnet job og kontanthjælpen og maksimalt 80 procent af lønnen i dagpenge. Sådan lyder forslagene fra de Konservative i flere medier i dag, men forslagene har en voldsom social slagside. De vil ramme de lavestlønnede både på overførselsindkomsterne, hvis de bliver arbejdsløse, og med tiden også på deres løn, hvis de er i arbejde.
Læs resten

Del dette :
Share